Випускників Національної академії Національної гвардії України нагороджено відзнаками ПЦУ

26 березня 2024 року в Україні відзначали 10-ту річницю створення Національної гвардії України. Особливо урочистим цей день став для випускників Національній академії Національної гвардії України, які закінчили навчання і отримали дипломи про освіту. До привітань, які прозвучали цього дня на їхню адресу, приєднався митрополит Вінницький і Барський Симеон.

З благословення Предстоятеля Православної Церкви України Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія митрополит Симеон відзначив одних з найкращих випускників і випускниць медаллю «Хрест свободи». Ця нагорода від імені Церкви вручається за жертовне служіння задля збереження Божого дару свободи та незалежності.

Урочиста церемонія нагородження відбулася після молитви у Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Вінниці. Вручивши медалі, митрополит Симеон побажав молодим офіцерам завжди мати у серці любов до України і українського народу, бути мужніми і сміливими і з Божою допомогою перемагати ворогів та здобувати для України справедливий мир.

Архієрей також передав вітання і вдячність керівництву та особовому складу Національної академії Національної гвардії України, які з перших днів повномасштабного вторгнення Російської Федерації на територію суверенної України беруть активну участь у забезпеченні оборони міста-героя Харків, підтриманні громадського порядку, захисті безпеки населення та інтересів держави.

Слова вдячності і привітань митрополит Симеон передав через заступника начальника Національної академії Національної гвардії України полковника Олександра Загребельного, котрий, у свою чергу, висловив вдячність духовенству Православної Церкви України за співпрацю та духовно-моральну підтримку навчального закладу.

Пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ)

Pоздрукувати матеріал