Митрополит Симеон взяв участь в урочистостях з нагоди Дня тезоіменитства правлячого Архієрея Чернівецько-Буковинської єпархії

14 березня 2024 року, у день пам'яті святителя Феогноста, митрополита Київського і всієї Руси, на запрошення єпископа Чернівецького і Буковинського Феогноста, митрополит Вінницький і Барський Симеон взяв участь в урочистостях з нагоди Дня тезоіменитства правлячого Архієрея Чернівецько-Буковинської єпархії. Митрополит Симеон очолив Божественну літургію у кафедральному соборі преподобної Параскеви Сербської м. Чернівці. Його Високопреосвященству співслужили архієпископ Вишгородський Агапіт, єпископ Чернівецький і Буковинський Феогност, місцеве духовенство та гості у священному сані.

Під час богослужіння підносились молитви за перемогу України над російськими загарбниками. Особливі молитовні прохання були проголошені за єпископа Феогноста, котрий вперше відзначав свій День тезоіменитства на древній Чернівецькій кафедрі, на яку нещодавно був призначений.

Після Літургії та молебню митрополит Симеон зачитав вітальний адрес єпископу Феогносту від Предстоятеля Православної Церкви України Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія. Владика Симеон також привітав Чернівецького Архіпастиря від себе особисто та побажав єпископу Феогносту Божої ласки і допомоги у архіпастирських трудах.

Пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ)

Pоздрукувати матеріал