Митрополит Симеон взяв участь в урочистому богослужінні у Києво-Печерській Лаврі

У другу неділю Великого посту та в день відзначення пам’яті святителя Григорія Палами і собору усіх преподобних отців Києво-Печерських, 31 березня 2024 року, Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній очолив Божественну літургію в трапезному храмі святих Антонія і Феодосія Печерських Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє офіційний сайт ПЦУ.

Предстоятелю автокефальної Української Православної Церкви співслужили митрополит Вінницький і Барський Симеон, митрополит Сімферопольський і Кримський Климент, митрополит Білоцерківський Євстратій, архієпископ Луганський і Старобільський Лаврентій, архієпископ Житомирський і Поліський Володимир, архієпископ Хмельницький і Шепетівський Павло, єпископ Васильківський Єфрем, єпископ Богуславський Арсеній, намісник Лаври єпископ Бориспільський Авраамій, всечесна братія монастиря та запрошене духовенство.

За богослужінням Митрополит Епіфаній відзначив духовенство обителі черговими священничими нагородами. Після читання Євангелія Священноархімандрит Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври виголосив першосвятительське слово проповіді та возніс особливу молитву до Господа в час, коли Батьківщина в небезпеці.

Також під час Божественної літургії лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини і мирних жителів, які загинули під час війни.

Наприкінці відправи було звершено молебень до преподобних отців Києво-Печерських, після якого Блаженнійший владика нагородив церковною відзнакою благодійника монастиря.


За матеріалами пресслужби Київської Митрополії УПЦ (ПЦУ)

Пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ)

Pоздрукувати матеріал